... ... hotnews.ge - ხორცისა და ბრინჯის ჰიბრიდი შექმნეს

ხორცისა და ბრინჯის ჰიბრიდი შექმნეს

სამხრეთ კორეელმა სწავლულებმა ახალი ტიპის საკვები შექმნეს, რომელიც ბრინჯისა და ხორცის ჰიბრიდს წარმოადგენს. BBC-ის ინფორმაციით, ასეთი ექსპერიმენტი სეულის იონსეის უნივერსიტეტში ჩატარდა. მკვლევარებმა ბრინჯს ლაბორატორიაში გამოზრდილი საქონლის კუნთებისა და ცხიმის უჯრედები დაუმატეს, რის შემდეგაც ბრინჯი თევზის ჟელატინში მოათავსეს და 11 დღე დააყოვნეს. ექსპერიმენტის შედეგად, კორეელმა სწავლულებმა უფრო მყარი ბრინჯი მიიღეს, რომელიც ჩვეულებრივზე 8%-ით მეტ პროტეინსა და 7%-ით მეტ ცხიმს შეიცავს. თანაც, ასეთი ბრინჯის წარმოება ეკოლოგიურად უფრო სუფთაა, ვიდრე საქონლის ხორცის. მკვლევარები იმედოვნებენ, რომ მათი ექსპერიმენტის შედეგები პლანეტაზე შიმშილის პრობლემის მოგვარებაში წაადგებათ.

YOU MAY LIKE